De Keyzer Czaar Peterstraat, Amsterdam

de-keyzer-czaar-peterstraat-amsterdam

Czaar Peterstraat
Amsterdam, Nederland

Systeem

Strikotherm Comfort EPS

Architect

Frantzen et Al Architecten Amsterdam

Verwerker

Veerman & Kemper Volendam
Het door Tom Frantzen ontworpen gebouw De Keyzer in Amsterdam is opgeleverd. Het multifunctionele complex in de Czaar Peterstraat omvat huurappartementen, groepswoningen, bedrijfsruimten en een gezondheidscentrum.

Het ontwerp is gebaseerd op de Dubbeltjespanden die vroeger op de plek van het complex stonden. Tom Frantzen wilde met zijn ontwerp aansluiten bij de negentiende-eeuwse bouwstijl van deze gebouwen.

“Met identieke baksteen en dezelfde architectonische compositiemiddelen die destijds zijn gebruikt, hebben we een hedendaagse vervanging voor dit stadsblok ontworpen, zodat het monumentale karakter van de Czaar Peterstraat zoveel mogelijk behouden blijft,” vertelt Frantzen.

Het gebouw omvat 3300 vierkante meter en heeft vier verdiepingen. De begane grond wordt gebruikt voor winkels en een dienstencentrum. In de resterende lagen van het gebouw zijn woningen gerealiseerd.

Het complex heeft ook een aantal binnenhoven dat door de bewoners gebruikt kan worden.

De binnenhoven kenmerken zich door de toepassing van Strikotherm Systeem 100 in een 3D uitgave. Met vormdelen en spuittechnieken is dit gevelisolatiesysteem uitgevoerd alsof een gecapitionneerde Chesterfieldbank.

Strikotherm is in staat om door middel van computergestuurde snijtechnieken vormdelen te fabriceren die de gevel uit het twee dimensionale vlak tillen. Binnenkort starten de eerste trainingen om architecten kennis te laten maken met deze mogelijkheden.
TOEGEPASTE PRODUCTEN OP DIT PROJECT

Advies nodig?

Onze klantenservice staat voor u klaar.

stuur een e-mailbericht via:

mail naar infocenter@strikolith.com
Top